مقالات، ترفند ها و
آخرین اخبار ارز دیجیتال

آلت سیزن چیست و زمان آن کِی است؟

28 خرداد 1401 خواندن این مطلب ۳ دقیقه زمان میبرد

فرصت‌های سرمایه‌گذاری در زمینه رمزارزها یا همان ارزهای دیجیتال روزبه‌روز جذاب‌تر می‌شود. افراد زیادی همه‌روزه اقدام به خرید انواع رمز ارزها از پادشاه (بیت کوین) گرفته تا سایر ارزهای دیجیتال می‌کنند. با گذشت زمان این موضوع بر افراد زیادی ثابت شده است که سرمایه‌گذاری روی رمزارزها، سودآوری بسیار بالایی دارد. معمولا رشد این بازار با رشد بیت کوین اتفاق می‌افتد و طبق حالاتی خاص سایر رمزارزها به تبعیت از بیت کوین رشد خوبی را تجربه می‌کنند که به این رشد دسته‌جمعی، اصطلاحا «آلت سیزن» گفته می‌شود. اگر این سوال برای شما پیش آمده که آلت سیزن چیست و یا کی زمان شروع آلت سیزن از راه می‌رسد به شما پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

آلت سیزن ارزهای دیجیتال چیست؟

برای درک بهتر این موضوع خوب است ابتدا با مفهوم آلت کوین آشنا شویم. آلت کوین مخفف Alternative coins به معنی کوین جایگزین است و به تمامی ارزهای دیجیتال بعد از بیت کوین گفته می‌شود. برای پاسخ به این سوال که آلت سیزن چیست باید گفت، آلت سیزن به زمانی گفته می‌شود که آلت کوین‌های عملکردی بهتر از بیت کوین از خود به نمایش می‌گذارند. به عبارتی دیگر در این برهه زمانی، آلت کوین‌های سوددهی بیشتری از بیت کوین به همراه خواهند داشت.

زمان شروع آلت سیزن کِی است؟

معمولا وقوع آلت سیزن همراه است با افتی در شاخص سلطه بیت کوین. شاخص سلطه بیت کوین یا دامیننس بیت کوین به نسبت مارکت کپ یا سهم بیت کوین از بازار رمز ارزها نسبت به مارکت کپ کل بازار رمزارزها است. برای اینکه این مفهوم را بهتر درک کنید می‌توانید این مثل ساده را با خود مرور کنید. اگر ارزش کل بازار رمز ارزها معادل یک تریلیون دلار باشد و مارکت کپ بیت کوین به ۶۰۰ میلیارد دلار برسد، یعنی شاخص دامیننس بیت کوین روی ۶۰ درصد قرار دارد. حال برای وقوع یک آلت سیزن نیاز به افت این شاخص و تخصیص آن به سهم ۴۰ درصدی آلت کوین‌های بازار داریم.

زمان شروع آلت سیزن

در تصویر زیر می‌توانید تحرکات دامیننس بیت کوین (نمودار نارنجی‌رنگ) را از سال ۲۰۱۳ مشاهده کنید. همانطور که می‌بینید در میانه سال ۲۰۱۷ تا اوایل ۲۰۱۸، شاخص بیت کوین شاهد افت شدیدی بود. روش دقیقی برای تشخیص دقیق زمان فرا رسیدن آلت سیزن نداریم اما با ۳ عامل زیر می‌توان به نزدیک بودن یک آلت سیزن پی ببریم:

1- روند‌های جدید در بازار

ظهور روندهای جدید در بازار که نیاز به ساخت کوین‌های جدید عامل آن است می‌تواند باعث افت شاخص بیت کوین شود و آلت کوین‌های جدید شاهد رشد قیمت و ارزش باشند.

2- رشد قیمتی آلت کوین‌های با مارکت کپ بالا

وقتی آلت‌ کوین‌های پرطرفدار و معروف مثل اتریوم، ریپل و BNB که مارکت کپ بالایی دارند رشد قیمتی بیشتری را از بیت کوین تجربه می‌کنند، می‌توانند اندیکاتوری برای افزایش قیمت سایر آلت کوین‌ها و وقوع یک آلت سیزن باشند.

3- کاهش دامیننس بیت کوین

بر اساس آن چیزی که تا کنون شاهد آن بودیم، به‌محض هر رشد و افزایش قیمت بیت کوین و کمی درجا زدن و تنفس روند آن، با رشد قیمتی آلت کوین‌ها مواجه خواهیم بود. علت این امر ورود سرمایه‌های سرمایه‌گذاران جدید به آلت کوین‌ها است چرا که از نظر آن‌ها با بالا رفتن قیمت بیت کوین، پادشاه به طور موقت ارزندگی کمتری نسبت به آلت کوین‌ها دارد.

فلسفه به وجود آمدن آلت سیزن چیست؟

فلسفه به وجود آمدن آلت سیزن چیست؟

آیا تا به حال این سوال را از خودتان پرسیده‌اید که چرا آلت سیزن اتفاق می‌افتد؟ به طور معمول وقوع آلت سیزن‌ها به دلیل ایجاد ترند جدید در صنعت کریپتوکارنسی به‌واسطه ظهور ارزهای دیجیتال جدید است. به عنوان مثال، در سال ۲۰۱۷ به دلیل ظهور پدیده ICOها یا همان ارز اولیه رمزارزها، این قابلیت به رمزارزها افزوده شد که بدون داشتن پروژه‌ای فعال و کارا بتوانند بودجه لازم برای توسعه پروژه خود را به دست آورند. همین موضوع موجب ایجاد بیش از ۴ هزار رمزارز مختلف شد که هر کدام سهمی از بازار رمزارزها را از آن خود می‌کردند. بیش از ۹۰ درصد این پروژه‌ها در آن سال فیک و قلابی از آب در‌آمدند و بسیاری از سرمایه‌گذاران، سرمایه خود را طی بازار خرسی سال ۲۰۱۸ از دست دادند.

مثالی دیگر به ظهور پروژه‌های امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) و NFT مربوط می‌شوند حتی بسیاری از پروژه‌ها تا ۲ الی ۳ رمزارز اختصاصی برای شبکه خود به وجود آورده‌اند. تا زمان نگراش این مطلب، دامیننس بیت کوین حول عدد ۵۰ درصد قرار دارد. با اینکه آلت کوین‌ها در طول تاریخ حیات خود پیک‌های زیادی را تجربه می‌کنند اما به‌صورت کلی از روند بیت کوین تبعیت می‌کنند و با هر رشد بیت کوین (نه لزوما به‌صورت هم‌زمان) رشد خواهند داشت و هر ریزش تند و سریع بیت کوین می‌تواند آسیب عمیقی به آلت کوین‌ها وارد کند.

 آلت سیزن

آلت سیزن‌های قبلی

  • آلت سیزن دسامبر ۲۰۱۷ تا ژانویه ۲۰۱۸: با رشد سنگین سال ۲۰۱۷ بیت کوین و معرفی پروژه‌های جدید که از قراردادهای هوشمند اتریوم استفاده می‌کنند، شاهد رسیدن بسیاری از آلت کوین‌ها به سقف تاریخی خود بودیم. قیمت‌هایی که پس از ریزش سال ۲۰۱۸، تا سال ۲۰۲۱ تکرار نشدند.
  • آلت سیزن دسامبر ۲۰۲۰ تا آپریل ۲۰۲۱: با توجه به رشد بیشتر بیت کوین در سال ۲۰۲۱ و ظهور رمزارزهای جدید، شاهد آلت سیزنی طولانی‌تر از نسخه قبلی بودیم که باعث رشد قیمتی زیادی در آلت کوین‌ها شد.

جمع‌بندی

در این مطلب سعی شد تا با زبانی ساده و به‌دوراز پیچیدگی به توضیح فصل آلت کوین‌ها یا همان آلت سیزن بپردازیم. همانطور که اشاره شد آلت سیزن یکی از سودده‌ترین سایکل‌ها در چرخه بازار رمزارزها هستند و تشخیص به هنگام و ورود به بازار در این برهه‌ها می‌تواند سود زیادی را متوجه سرمایه‌گذاران کند. با توجه به مطالب ارائه شده در این مطلب می‌توانید همواره به پایش بازار رمزارزها بپردازید تا بتوانید بهترین زمان برای سرمایه‌گذاری در بازار رمزارزها را پیدا کنید.خدمات این مجموعه شامل خرید و فروش تتر، ووچر پرفکت مانی، دوج کوین و پرفکت مانی بوده که با طراحی محیط کاربری ساده، خرید بیت کوین بدون احراز هویت را به کاری راحت و لذت‌بخش تبدیل کرده است.