مقالات، ترفند ها و
آخرین اخبار ارز دیجیتال

بایننس کوین چیست؟

31 مرداد 1401 خواندن این مطلب ۳ دقیقه زمان میبرد

محال است که در بازار رمزارزها فعالیت داشته باشید و اسم پلتفرم تبادل بایننس را نشنیده باشید. پلتفرم تبادل بایننس به عنوان بزرگ‌ترین پلتفرم تبادل کریپتوکارنسی جهان بر اساس حجم معاملات است که در عین حال رابطه خوبی با ما ایرانی‌ها ندارد. توکن بومی این مجموعه BNB یا بایننس کوین، یک توکن کاربردی است که توسط پلتفرم تبادل بایننس ایجاد شده است. همانطور که می‌دانید پلتفرم تبادل بایننس همه روزه میزبان بسیاری از افرادی است که به قصد ترید کردن و یا سرمایه‌ گذاری در بازار رمزارزها فعالیت می‌کنند. همین موضوع به تنهایی می‌توانید یک دلیل خوب برای زیر نظر گرفتن توکن بومی این بستر باشد. اگر شما هم در این رابطه کنجکاوید و این سوال را دارید که بایننس کوین چیست و ارز دیجیتال بایننس کوین چه کاربردی دارد در ادامه همراه ما باشید.

تاریخچه ارز بایننس کوین چیست؟

تیم توسعه دهنده بایننس، از جمله بنیان‌گذار آن «چانگ پنگ ژائو»، پروژه BNB را از طریق یک ICO در تاریخ ۲۶ ژوئن تا ۳ جولای سال ۲۰۱۷ به بازار عرضه کردند. عرضه اولیه شامل ۲۰۰ میلیون توکن به ارزش ۰٫۱۱ دلار به ازای هر توکن بود. از این مقدار، ۱۰۰ میلیون توکن از طریق مزایده عمومی به فروش رفت، ۲۰ میلیون به سرمایه گذاران بزرگ و اولیه و ۸۰ میلیون‌ هم به تیم موسس اختصاص پیدا کرد. از طریق ICO حدود ۱۵ میلیون دلار سرمایه نصیب تیم بایننس شد که ۳۵ درصد این مقدار برای به‌روزرسانی پلتفرم و پلتفرم تبادل بایننس، ۵۰ درصد برای برندسازی و مارکتینگ و ۱۵ درصد به عنوان سرمایه رزرو شد و در نهایت پلتفرم تبادل بایننس در ۱۴ جولای سال ۲۰۱۷ شروع به کار کرد.

بایننس کوین چیست

ارز دیجیتال بایننس کوین در ابتدا روی پلتفرم ERC-20 اتریوم ساخته شد. در آپریل ۲۰۱۹، بایننس بلاکچین اختصاصی خود با نام BNB Beacon Chain با توکن بومی خود را اندازی کرد. در نهایت این امکان به هولدرهای BNB داده شد تا توکن‌های خود را از شبکه اتریوم به شبکه بایننس و با نسبت یک به یک منتقل کنند.

نحوه کارکرد شبکه بایننس کوین چیست؟

شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که کارکرد بایننس کوین چیست؟ در پاسخ باید گفت که توکن BNB به نوعی سوخت برای بلاکچین بایننس کوین است. به طور کلی دو بلاکچین متفاوت در شبکه بایننس وجود داشته که هر کدام قوانین و عملکرد‌های خود را دارند. شبکه بایننس شامل دو بلاکچین «BNB Beacon Chain» و «BNB Smart Chain» است.

BNB Beacon Chain در گذشته بیشتر به Binance Chain شهرت داشت که وظیفه آن مدیریت امور حاکمیتی شبکه بایننس است و شامل استکینگ و رای گیری روی پیشنهادات می‌شود. BNB Smart Chain هم در گذشته با نام Binance Smart Chain شناخته می‌شد. این بلاکچین، پلتفرم قراردادهای هوشمند شبکه بایننس است که با شبکه اتریوم نیز سازگاری دارد. شبکه بایننس برای تایید تراکنش‌ها و مسائل مربوط به حاکمیت شبکه خود از یک مکانیزم اجماع منحصربه‌فرد با نام اثبات اعتبار سهام استفاده می‌کند. این مکانیزم با ترکیب کردن ویژگی‌های محبوب سیستم اثبات سهام و سیستم اثبات اعتبار فعالیت می‌کند. برای افزایش آگاهی درباره استکینگ پیشنهاد می کنیم نوشته استیکینگ ارز دیجیتال (Staking) چیست را مطالعه نمایید.

سیستم بلاکچین بایننس ۴۱ تایید کننده و اعتبارسنج دارد که ۲۱ نفر از آن‌ها به نوبت بلاک‌های حاوی اطلاعات تراکنش را تایید می‌کنند. برای تبدیل شدن به یکی از اعتبارسنج‌های بایننس ابتدا نیاز است تا ۱۰ هزار BNB را استیک کرد. سایر هولدرهای BNB می‌توانند به نمایندگانی تبدیل شوند که توکن‌های خود را پشت سر کاندیدای‌های تعیین شده استیک می‌کنند. شبکه بایننس به طور منظم ۲۱ نامزد را به عنوان اعتبار سنج‌های شبکه تایید می‌کند و این اعتبار سنج‌ها بر سر قوانین حاکمیتی شبکه به نمایندگی از کسانی که استیکینگ را انجام داده‌اند رأی‌گیری می‌کنند. اعتبار سنج‌های منتخب و نمایندگانی که روی آن‌ها به استیکینگ پرداخته‌اند در صورت تایید تراکنش‌های یک بلوک، پاداش آن بلوک که از نوع توکن‌ها BNB است را از محل کارمزد تراکنش‌ها دریافت می‌کنند.

نحوه کارکرد شبکه بایننس کوین چیست؟

بایننس طی یک بیانیه مهم در سال ۲۰۲۲ اعلام کرد که BNB، کاربردی «بیش از بایننس» خواهد داشت و BNB مخفف «Build and Build» خواهد بود. در این راستا برای تشویق شبکه و گسترش برنامه، بایننس اقداماتی در جهت هرچه غیرمتمرکز اعتبار سنجی شبکه و دعوت به مشارکت عموم انجام خواهد داد. همچنین شبکه بایننس از اولین بلاک چین خود رونمایی کرد که در آن جوایز و بودجه اولیه را برای برنامه‌های جدید ارائه می‌دهد. همچنین گفته شده که یک اکوسیستم قابل رشد با نام BNB Application Sidechains یا BAS توسعه داده خواهد شد که این اکوسیستم به توسعه دهندگان این امکان را می‌دهد تا به ساخت برنامه‌های بزرگ یکپارچه با شبکه BNB بپردازند. این در حالی است که اجرا این برنامه‌ها روی بلاکچین خود افراد و حتی توکن بومی آن‌ها انجام خواهد پذیرفت.

شاید این سوال به ذهن شما برسد که مزیت اکوسیستم BAS در زنجیره بایننس کوین چیست. برنامه‌های BAS به بسیاری از منابع زنجیره BNC دسترسی خواهند داشت و این موضوع توسعه آن‌ها را آسان‌تر می‌کند. با ادغام برنامه‌های جدید در زنجیره‌های جانبی، از کاهش سرعت زنجیره BNB جلوگیری می‌شود. در حقیقت این تغییرات در نظر گرفته شده‌اند تا با گسترش زنجیره BNB، مقیاس مناسبی را فراهم کنند و آماده مهاجرت میلیون‌ها کاربر از برنامه‌های قدیمی WEB 2.0 به برنامه‌های بلاکچینی باشد.

دلایل خاص بودن بایننس کوین چیست؟

با توضیح کارکرد و عملکرد شبکه بایننس در قسمت قبل شاید حال این سوال برای شما پیش آمده باشد که دقیقا کاربرد ارز بایننس کوین چیست؟ چیزی که بایننس کوین‌ را خاص می‌کند استفاده آن به عنوان توکن بومی پلتفرم تبادل بایننس به عنوان بزرگ‌ترین پلتفرم تبادل کریپتوکارنسی دنیا است؛ اما این توکن به عنوان یک توکن کاربردی دارای‌ ویژگی‌هایی از قرار زیر است:

  • BNB برای پرداخت هزینه تراکنش‌ها در زنجیره بایننس استفاده می‌شود.
  • با پرداخت از روش استفاده از بایننس کوین شما می‌توانید تخفیفاتی در کارمزد شبکه را در زمان ترید کردن کسب کنید. در صورت انجام معاملات اسپات و مارجین تخفیف ۲۵ درصدی و در صورت انجام معاملات فیوچرز شامل تخفیف ۱۰ درصدی خواهید بود.
  • هولد کرد بایننس کوین این امکان را به شما می‌دهد تا به طرح‌های انحصاری فروش‌ توکن‌های جدید در لانچ پد بایننس دسترسی داشته باشید.

دلایل خاص بودن بایننس کوین چیست؟

  • همچنین توکن BNB به عنوان یک توکن کاربردی در اکوسیستم بایننس مورد استفاده می‌گیرد. منظور از اکوسیستم بایننس استفاده از این توکن در برنامه‌های غیر متمرکز و بازی‌های متصل به این اکوسیستم است.

نقش توکن BNB در زنجیره هوشمند بایننس برای رشد آن بسیار موثر بوده است. از آن‌جایی که شبکه هوشمند BNB یک بلاکچین قابل برنامه‌ریزی است و توانایی اجرا قراردادهای هوشمند را دارد می‌تواند میزبان مناسبی برای توسعه دهندگان از جهت ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps)، ساخت و فروش توکن‌های غیر قابل معاوضه NFT و ساخت بازی‌های بلاکچینی باشد. برای مشاهده بهترین بازی بلاکچینی روی لینک درج شده کلیک کنید.

نتیجه چنین چیزی را در سال ۲۰۲۱ شاهد بودیم. بلاکچین اتریوم به عنوان بزرگ‌ترین بلاکچین ارائه‌دهنده قراردادهای هوشمند به دلیل بالا بودن هزینه تراکنش‌ها و سرعت کند آن با تراکم و شلوغی بالایی روبه‌رو شد. این در حالی است که سرعت پردازش شبکه بایننس به نسبت اتریوم بیشتر و هزینه تراکنش‌ها نیز ارزان‌تر هستند. به همین دلیل با وجود محبوبیت بالای اتریوم، بسیاری از توسعه دهندگان و استفاده کنندگان از شبکه بلاکچین اتریوم به بلاکچین بایننس منتقل شدند.

نکات منفی ارز بایننس کوین چیست؟

شبکه بایننس کوین با وجود ویژگی‌ها مثبت و خوب مانند هر پروژه‌ دیگری دچار مشکلات بنیادی و یا تکنیکی است. یکی از مشکلات قابل ذکر در مورد BNB مربوط به بیش از حد متمرکز بودن آن است. درست است که بلاکچین بایننس به طور کلی غیرمتمرکز است، اما این بلاکچین توسط گروه کوچکی از اعتبارسنج‌ها قانون‌گذاری می‌شود و اگر شخصی بخواهد به یکی از این اعتبارسنج‌ها تبدیل شود باید مقدار ۱۰ هزار توکن BNB را در اختیار داشته باشد که رقم سنگینی است و در عمل هر فردی توانایی تبدیل شدن به یکی از اعتبارسنج‌های ارز دیجیتال بایننس کوین را ندارد.

یکی دیگر از نگرانی‌های موجود پیرامون بایننس کوین نیز به خود پلتفرم تبادل بایننس باز می‌گردد. پلتفرم تبادل بحث برانگیزی که در گذشته درگیر کشمکش‌هایی با رگلاتوری‌های متفاوتی بود و طبیعی است که با اتفاق افتادن یک رخداد منفی در پلتفرم تبادل بایننس، تبعات آن گریبان‌گیر ارز دیجیتال بومی بایننس نیز خواهد شد.

نکات منفی ارز بایننس کوین چیست؟

کلام پایانی

در این مطلب به طور کامل به این سوال پاسخ دادیم که بایننس کوین چیست، کاربردهای ارز بایننس کوین چیست و در نهایت این اکوسیستم چه معایبی دارد. در کل باید گفت که بایننس فراتر و بزرگ‌تر از یک پلتفرم تبادل است و به یکی از غول‌های صنعت کریپتوکارنسی تبدیل شده است. بلاکچین پویا و کارآمد آن می‌تواند مسیر را برای توسعه دهندگان حوزه کریپتوکارنسی هموارتر کند و همچنین با ارائه امکانات متعدد به کاربران خود، آن‌ها را نیز به ادامه تعامل با خود به عنوان بزرگ‌ترین پلتفرم تبادل کریپتوکارنسی دنیا ترغیب کند.

با این حال این اکوسیستم از مشکلاتی نظیر تسلط عده‌ای محدود به فرایند غیرمتمرکز بلاکچین این شبکه و همچنین وابستگی بیش از حد بایننس کوین به اتفاقات و حواشی پیرامون پلتفرم تبادل بایننس برخوردار است. در نهایت تصمیم با شماست که با وجود پتانسیل‌های بالای رشد و توسعه این اکوسیستم در مقابل معایبی که ذکر شد قصد سرمایه گذاری در این رمزارز را دارید یا خیر. برای دریافت قیمت تتر و مشاوره رایگان و همچنین خرید آنلاین پرفکت مانی و ووچر پرفکت مانی با کارشناسان ما در ارتباط باشید.