مقالات، ترفند ها و
آخرین اخبار ارز دیجیتال

اتریوم چیست؟ تاریخچه‌ای مختصر از اتریوم

26 اسفند 1400 خواندن این مطلب ۳ دقیقه زمان میبرد

اتریوم یک پلتفرم بر بستر تکنولوژي بلاکچین است که بیشتر شهرتش بابت ارز دیجیتال اتریوم با نماد ETH است. قرار داشتن بر بستر بلاکچین موجب حفظ امنیت اتریوم می‌شود که در نتیجه شبکه اتریوم را با ارزش‌تر می‌کند. شبکه اتریوم علاوه بر اتریوم، شبکه‌ای از برنامه‌های غیر متمرکز یا dApps را پشتیبانی می‌کند. قراردادهای هوشمند مبنای کار شبکه اتریوم را تشکیل می‌دهند و بسیاری از امور مالی غیر متمرکز (DeFi) و سایر برنامه‌ها از ترکیب قراردادهای هوشمند با شبکه بلاکچین استفاده می‌کنند.

اتریوم تا ژانویه سال ۲۰۲۲ به عنوان یک رمزارز، بر اساس ارزش بازار رتبه دوم را پس از بیت کوین به خود اختصاص داده است و این امر به روشنی نشان از پتاسنیل‌های بالای این پلتفرم است. شاید برای شما هم این سؤال پیش آمده باشد که اتریوم چیست و دقیقا چه اهدافی را دنبال می‌کند و چه پیشینه‌ای داشته است. در ادامه همراه ما باشید تا بیشتر با این پلتفرم قدرتمند ارزهای دیجیتال آشنا شویم.

تاریخچه‌ای مختصر از اتریوم

«ویتالیک بوترین» در سال ۲۰۱۳ فردی بود که با منتشر کردن وایت پیپر به مفهوم اتریوم اعتبار بخشید. در سال ۲۰۱۵ پلتفرم اتریوم توسط بوترین و «جو لوبین» که بنیان‌گذار کمپانی ConsenSys که در حوزه بلاکچین فعال است آغاز به کار کرد. موسسین شبکه اتریوم جزئي از اولین نفراتی بودند که با شروع این پروژه، چیزی فراتر از انجام مبادلات امن مالی در دارایی‌های دیجیتال، یعنی ایجاد شبکه‌ای بر اساس بلاکچین که پتانسیل کاملی داشت را خلق کردند.

یکی از رخدادهای مهم در تاریخچه اتریوم، ایجاد هارد فورک و یا دو پارچه شدن بلاکچین اتریوم به اتریوم و اتریوم کلاسیک بود. در سال ۲۰۱۶ فرد یا گروهی از هکرها موفق شدند تا مبلغی حدود ۵۰ میلیون دلار را که حدود یک سوم از ارزش پروژه DAO بود را به سرقت ببرند. هکرها با ایجاد یک تابع بازگشتی توانستند این مبلغ را به جیب بزنند. البته به دلیل ضوابط موجود در این سیستم، این مبلغ بایستی ۲۸ روز بلوکه می‌شد و باعث شد تا هکرها در رسیدن به خواسته خود ناکام بمانند. در این حین جامعه اتریوم در نهایت تصمیم به ایجاد یک هارد فورک گرفت. با این موضوع اتریوم به دو بخش اتریوم کلاسیک که همان اتریوم اورجینال و اولیه بود (ETC) و اتریوم جدید با نماد (ETH) تقسیم شد.

اتریوم چگونه کار می‌کند

اتریوم چگونه کار می‌کند؟

اتریوم همچون همه رمزارزها از تکنولوژی بلاک چین استفاده می‌کند. تصور کنید زنجیره طولانی را در اختیار دارید که از اتصال پشت سر هم قطعات زنجیر (در بلاکچین قطعات همان بلاک‌ها هستند) ایجاد شده‌اند و اطلاعات درون هر بلاک برای همه افراد حاضر در زنجیره عیان است. به واسط دانش یکسانی‌ که هر بلاک از تمامی شبکه دارد، اجماع توزیع شده می‌تواند در شبکه بلاکچین برقرار و حفظ شود. افزوده شدن بلاک‌های جدید به بلاکچین اتریوم می‌تواند برای پردازش تراکنش‌های اتریوم، افزودن کوین‌های اتر جدید و یا اجرایی کردن قرارداد‌های هوشمند برای برنامه‌های dApp اتریوم باشد.

همانطور که پیش‌تر اشاره شد امنیت شبکه اتریوم از خاصیت غیر متمرکز بلاکچین ایجاد می‌شود و این یعنی هیچ نهاد و یا فرد خاصی توانایی ایجاد تغییر در شبکه اتریوم را ندارد. در حقیقت کامپیوترهای زیادی در سراسر نقاط جهان در حال نگهداری و مراقبت از شبکه اتریوم هستند و برای ایجاد هر گونه تغییری در شبکه باید از اجماع توزیع شده تبعیت کرد. به معنای دیگر برای ایجاد یک تغییر در شبکه اتریوم توسط هر شخص یا گروه، باید آن شخص کنترل کلی قدرت پردازش شبکه اتریوم را در دست بگیرد تا بتواند تغییر در آن ایجاد کند و همین خاصیت امکان دستکاری، سانسور و یا خرابکاری در این شبکه را به حداقل ممکن می‌رساند.

همچنین پلتفرم اتریوم می‌تواند علاوه‌بر اتریوم و سایر رمزارزها از خیل عظیمی از برنامه‌ها نیز پشتیبانی کند. استفاده کنندگان از این شبکه می‌توانند برنامه‌های متنوع و گوناگونی روی شبکه پلتفرم ایجاد کنند و از اتریوم و یا سایر رمزارزها به عنوان روش پرداخت استفاده کنند.

آینده اتریوم

آپدیت اخیر اتریوم موسوم به آپدیت Eth2، موجب حرکت و تحول شبکه اتریوم به سمت پروتکل اثبات سهام (Proof of Stake) شده است. این آپدیت موجب می‌شود تا کاربران با استفاده از هولد و نگهدارای اتر‌های خود اعتبار تراکنش‌ها را در شبکه اتریوم تایید کنند و اترهای جدید را استخراج کنند.  همچنین آپدیت اخیر اتریوم این قابلیت را به شبکه اتریوم داد تا از رشد شبکه خود پشتیبانی کند زیرا با افزایش آدرس‌ها فعال و انجام تراکنش‌های و سایر فعالیت‌ها، هزینه کارمز تراکنش‌ها به طور مزمن بالا می‌رفت و اتریوم حالا با این آپدیت هزینه کارمز تراکنش‌ها و یا همان gas fee را کاهش می‌دهد.

اتریوم در راستای سازگاری هرچه بیشتر و ارائه خدمات بهتر همکاری‌های متنوعی را با شرکت‌های مطرح انجام داده است. در سال ۲۰۲۰ شرکت ConsenSys همکاری با شرکت سازنده چیپست‌های پردازنده AMD را آغاز کرد که طی این همکاری شبکه‌ای از دیتاسنترها بر اساس پلتفرم اتریوم بنانهاده شوند. همچنین از سال ۲۰۱۵ مایکروسافت با همکاری ConsenSys برای توسعه بلاکچین اتریوم به عنوان یک خدمات فناوری (EBaaS) روی پلتفرم ابری Azure قرارداد  بستند.

خرید اتریوم

چگونه می‌توان اتریوم خرید؟

با توجه به توضیحات ارائه شده در مورد پتانسیل‌های شبکه اتریوم و قدرت این شبکه برای پشتیبانی از طیف وسیعی از خدمات مالی غیر متمرکز و dAppها آینده بسیار روشنی برای اتریوم قابل تصور است. همین موضوع ارزش رمز ارز اتریوم را بیش از پیش مشخص می‌کند و سرمایه گذاری به موقع و با پیش بینی مناسب روی این رمزارز می‌تواند بسیار سودده و عالی باشد. برای خرید و مشاهده قیمت لحظه ای می‌توانید از پلتفرم تبادل آنلاین ایکس پی استفاده کنید. این پلتفرم تبادل با شرایط ایدآل و خدمات سریع و با کیفیت می‌تواند شرایط مناسبی را برای انجام مبادلات در زمینه ارزهای دیجیتال فراهم کند.

پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله بهترین ارز دیجیتال برای سرمایه گذاری را مطالعه کنید.

کلام آخر

بسیاری اتریوم را با بیت کوین مقایسه می‌کنند. با وجود شباهت‌های فراوان بین این دو رمز ارز بسیار با ارزش، تفاوت‌های بنیادی نیز بین این دو وجود دارد. بسیاری از افراد از اتریوم به عنوان قابل برنامه‌ریزی‌ترین بلاکچین حوزه بلاکچین یاد می‌کنند که باعث می‌شود جایگاه اتریوم به عنوان شبکه‌ای الکترونیک و قابل برنامه ریزی با طیف وسیعی از برنامه‌ها تثبیت شود در حالی که بلاکچین بیت کوین به گونه‌ای طراحی شده است تا فقط از رمز ارز بیت کوین پشتیبانی کند. حداکثر میزان بیت کوین‌های قابل ماین شدن به ۲۱ میلیون کوین محدود است و این درحالی است که تعداد اتریوم‌های قابل استخراج نامحدود است ولی زمان مورد نیاز برای پردازش هر بلاک از اتریوم مقدار اتر قابل استخراج در هر سال را محدود می‌کند. برای خرید تتر بدون کارمزد و مشاوره رایگان و همچنین خرید ووچر پرفکت مانی و خرید آنلاین پرفکت مانی با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

در نهایت باید گفت که دنیای رمز ارزها هر روز به سمت ترقی و بروز شدن است و افراد زیادی به دنبال استفاده از انواع رمزارزها و خدمات آن‌ها هستند و همین مسئله سرمایه گذاری در این حوزه را به موضوعی بسیار سود‌آور تبدیل می‌کند. با آشنایی با بنیاد و نحوه عملکرد انواع شبکه‌های بلاکچین و رمزارزها می‌توان سود‌های بیشماری را برای دستیابی به آن‌ها شناسایی کرد و از آن‌ها نهایت بهره را برد.