مقالات، ترفند ها و
آخرین اخبار ارز دیجیتال

با انواع کیف پول ارز دیجیتال آشنا شوید

26 اسفند 1400 خواندن این مطلب ۳ دقیقه زمان میبرد

برای نگهداری هر دارایی ارزشمندی همیشه نیاز به یک محل خاص و امن وجود دارد. شما هیچ وقت پول خود را به طور نقد در دست خود نگه نمی‌دارید بلکه آن را در حساب بانکی خود و یا کیف پول خود نگهداری می‌کنید. در دنیای رمزارزها نیز همین موضوع کاملا صادق است و برای نگهداری رمز ارزهای مختلف نیاز به استفاده از کیف پول ارز دیجیتال یا همان کیف پول رمز ارز ها داریم. شاید برای شما هم این سؤال پیش آمده باشد که کیف پول ارز دیجیتال چیست و یا چگونه باید از آن استفاده کنیم. در هر صورت برای استفاده از هر ابزاری نیاز به آشنایی کاملی از آن داریم تا در طول استفاده متحمل ضرر و مشکلی نشویم. در ادامه همراه ما باشید تا به انواع کیف پول‌ رمز ارز ها و نکات مربوط به آن‌ها بپردازیم.

برای خرید تتر بدون کارمزد و مشاوره رایگان و همچنین خرید ووچر پرفکت مانی و خرید آنلاین پرفکت مانی با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

کیف پول ارز دیجیتال چیست؟

کیف پول ارز دیجیتال یا همان ولت (Wallet) در حقیقت چیزی بجز یک برنامه و نرم‌افزار نیست که وظیفه ذخیره آدرس خصوصی و عمومی ما را دارد و همیشه با شبکه بلاکچین در ارتباط است. کیف پول‌ها از همین طریق اجازه دسترسی به موجودی دارایی‌ها، انتقال و یا دریافت آن‌ها را می‌دهند. هر آدرس کیف پول، توالی پیچیده و بلند بالا و کاملا منحصر به فرد از ترکیب اعداد و حروف انگلیسی است.

آدرس کیف پول رمز ارز در حقیقت یک شناسه است که بر اساس کلید عمومی (Public Key) و خصوصی (Private Key) ساخته شده و در نهایت موقعیتی را در بلاکچین مشخص می‌کند که قرار است یک رمز ارز در آنجا ذخیره شود. به بیان دیگر کلید عمومی در کیف پول ارز دیجیتال را می‌توان به شماره کارت حساب بانکی و کلید خصوصی را به رمز عبور آن تشبیه کرد. شما می‌توانید برای دریافت انواع رمزارز، آدرس ولت خود را در اختیار دیگران قرار دهید اما در صورتی که کلید خصوصی شما به هر نحوی در دسترس شخص ثالثی قرار بگیرد امکان برداشت از حساب شما را خواهد داشت.

انواع کیف پول ارز دیجیتال

انواع کیف پول ارزدیجیتال

کیف پول‌های پلتفرم تبادل

این کیف پول‌ها یکی از در دسترس‌ترین راه‌ها برای ذخیره رمزارزها است. وقتی در حال خرید یک ارز دیجیتال از پلتفرم تبادل مثل بایننس هستید در حقیقت در حال استفاده از کیف پول ارز دیجیتال هستید که توسط پلتفرم تبادل میزبانی می‌شود. در حقیقت در این نوع کیف پول رمز ارز، پلتفرم تبادل کلید خصوصی را برای شما نگهداری می‌کند. ذخیره آنلاین کلید خصوصی در این دست کیف پول‌ها امکان دسترسی هکر‌ها را به کلید خصوصی فراهم می‌کند و از این بابت یک ضعف کلی به شمار می‌آید و پلتفرم تبادل ها همیشه در تلاش هستند تا با انواع روش‌های امنیتی، ضریب امنیت کیف پول‌های خود را بالا نگهدارند. همچنین پلتفرم تبادل ها ممکن است به دلیل هر نوع محدودیت، امکان ذخیره همه دارایی‌های دیجیتالی (مثل NFTها) را به شما ندهند.

نکته مثبت استفاده از این کیف پول‌ها بازیابی راحت آن‌ها است چون کلید خصوصی توسط پلتفرم تبادل نگهداری می‌شود و در صورت هرگونه مشکل، پلتفرم تبادل ها دسترسی شما به دارایی‌ها را تضمین می‌کنند و چیزی به اسم فراموشی رمز عبور و کلید خصوصی معنا ندارد.

کیف پول‌های غیر کاستدی یا غیر امانی

در حقیقت در کیف پول‌های غیر امانی، اختیار کلید خصوصی کیف پول در اختیار خود شما است و هیچ شخص، نهاد و یا پلتفرم تبادل دسترسی به آن ندارد. معمولا کیف پول‌های غیر امانی آزادی بیشتر برای خرید انواع ارز دیحیتال در اختیار کاربران می‌گذارند. به دلیل اینکه کلید خصوصی تنها در اختیار شخص استفاده کننده از این دست کیف پول ارز دیجیتال است در صورت فراموش کردن کلید خصوصی، امکان دسترسی به دارایی‌های دیجیتال دیگر وجود نخواهد داشت (در حقیقت این دسته یک نوع کیف پول‌ نیست و شامل هر کیف پولی است کلید خصوصی را تنها در دسترس شما نگه می‌دارد). همچنین در صورتی که شخصی به کلید خصوصی کیف پول غیر کاستدی شما دسترسی داشته باشد می‌تواند هر نوع تغییری را در آن ایجاد کند.

کیف پول‌های سخت افزاری

کیف پول‌های سخت افزاری

کیف پول‌های سخت افزاری یا کیف پول‌های سرد دستگاه‌های فیزیکی هستند که حاوی کلیدهای خصوصی برای دسترسی به دارایی‌های دیجیتال بر بستر شبکه بلاکچین هستند. به دلیل آفلاین بودن و حضور فیزیکی، هک شدن و از دست رفتن دارایی‌های در این نوع از کیف پول‌ها منتفی است و تنها با حضور کیف پول فیزیکی امکان دسترسی به دارایی‌ها میسر است. از نکات منفی استفاده از این کیف پول‌ها می‌توان به قیمت بالای نمونه‌های آن‌ها مثل کیف پول لجر و ترزور اشاره کرد. همچنین در صورت مفقود شدن دستگاه فیزیکی نیازی به نگرانی نیست و با تهیه مجدد دستگاهی دیگر و وارد کردن کد ریکاوری که از قبل داشتیم امکان دسترسی مجدد به دارایی‌ها امکان‌پذیر است. بدیهی است با فراموشی و مفقود شدن کد ریکاوری، امکان بازیابی دارایی‌ها وجود نخواهد داشت.

کیف پول‌های دسکتاپ و موبایل

این دسته از کیف پول‌ها در حقیقت برنامه‌هایی هستند که روی کامپیوتر و تلفن همراه نصب و اجرا می‌شوند. این کیف پول‌ها نیز به دلیل استفاده آنلاین، سطح امنیت پایین‌تری از کیف پول‌های سرد دارند. البته شرکت‌های ارائه دهنده این کیف پول‌ها همواره در تلاش هستند تا ضریب امنیتی بالایی را برای استفاده کنندگان فراهم کنند. از جمله این کیف پول‌ها می‌توان به کیف پول تراست ولت و متامسک اشاره کرد.

کیف پول‌های تحت وب

کیف پول‌های تحت وب

کیف پول‌های تحت وب نیز به صورت آنلاین از طریق کامپیوتر و موبایل قابل دسترس هستند و استفاده از آن‌ها به سهولت انجام می‌شود. با این وجود ذخیره رمز عبور شما در سرورهای آنلاین ریسک حمله هکرها و دسترسی آن‌ها به دارایی‌های دیجیتال را بالا می‌برد. از جمله این کیف پول‌ها می‌توان به کیف پول «مای اتر ولت» و «بلاکچین» اشاره کرد.

پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله بهترین کیف پول ارز دیجیتال را مطالعه کنید.

کلام آخر

در این مطلب به طور کامل به انواع مختلف کیف پول‌ها پرداختیم. دست شما در استفاده از نوع این کیف پول‌ها باز است ولی نکته مهم نوع کاربری و فعالیت شما در حوزه رمزارزها است. پس بهتر است نسبت به میزان سرمایه وارد شده، نوع فعالیت و سرمایه گذاری، کیف پول مناسب برای استفاده را تهیه و استفاده کنید. در پایان بهتر است بدانید که شما می‌توانید برای اطلاع از قیمت دوج کوین، بیت کوین، تتر، اتر و سایر ارزهای متداول بازار به صفحه قیمت لحظه ای ارز دیجیتال سر بزنید.